Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, με σκοπό την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, μέσω ειδικά εκπαιδευμένων Φαρμακοποιών-Επιστημόνων.

Οι Φαρμακοποιοί που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης θα αποκτήσουν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σε θέματα θηλασμού και γαλουχίας. Οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα είναι σε θέση να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα στη γαλουχία σε θηλάζουσες μητέρες, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας. Με τις γνώσεις τις οποίες θα αποκομίσουν, θα αναδείξουν περαιτέρω τον επιστημονικό τους ρόλο, καθώς θα είναι σε θέση να παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινό. Οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου υγείας και της ποιότητας ζωής των γυναικών, των παιδιών και των οικογενειών, όχι μόνο της περιοχής τους, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα παρουσιαστούν την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο Φαρμακευτικό Συνέδριο HellasPharm. Στην εκδήλωση με θέμα “Φαρμακοποιός & Μητρικός θηλασμός”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Ε3 του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO MAROUSSI, Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, από τις 14.30 έως τις 16.30 θα διεξαχθούν

1) Ομιλία με τίτλο “Γιατί το ανθρώπινο γάλα είναι αναντικατάστατο”

2) Διαδραστική Συζήτηση με Σενάρια Φαρμακείου

3) Παρουσίαση του Προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

Ομιλήτρια θα είναι η Κωνσταντίνα Γιαννιώτη, Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Αντιπρόεδρος του Δικτύου Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας, Υπεύθυνη του Προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, Διεθνής Συνεργάτιδα APILAM (e-Lactancia.org) και Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International.

Συντονίστρια θα είναι η Βάσια Καλπογιάννη, Φαρμακοποιός, Εθελόντρια Σύμβουλος La Leche League International και Μέλος του Δικτύου Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, η συμμετοχή δωρεάν και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.

Η Επιμόρφωση των Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα ξεκινήσει με το 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Αίθουσα Μακεδονία), στην Αθήνα. Το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας, και ο Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος “Γαλαξίας” συνδιοργανώνουν το Σεμινάριο με τίτλο “Θηλασμός: Θεμέλιο Υγείας” στα πλαίσια της Επιμόρφωσης των Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού.

Η εγγραφή, συμμετοχή και παρακολούθηση του 12ου Ετήσιου Σεμιναρίου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας αποτελούν το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιστημονικό Πρόγραμμα, την εγγραφή και τη συμμετοχή στο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC & IBFAN Ελλάδας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.