Επιστολή προς την Aegean Airlines

Επιστολή προς την Aegean Airlines

Με χαρά διαπιστώσαμε την κοινωνική ευαισθησία της εταιρίας να βελτιώσει τις οδηγίες που παρέχει στο περιοδικό της στους επιβαίνοντες στα αεροπλάνα της, τοποθετώντας τον θηλασμό ως πρώτη επιλογή για τις μητέρες, ως εξής: “.. να θηλάσετε το βρέφος σας ή να το ταίσετε με μπιμπερό ή να του δώσετε την πιπίλα του.”

Η επιστολή που απευθύναμε τον Νοέμβριο 2012, που είχε άμεση απάντηση και αλλαγή από την ετιαρία, είχε ως εξής:

ΘΕΜΑ: Παράθεση οδηγιών στο περιοδικό σας που αδικεί τις θηλάζουσες μητέρες

 

Διαβάσαμε στο περιοδικό της Aegean Airlines, No 42, σελίδα 195, θέμα “Ταξιδεύοντας με παιδιά” το παρακάτω κείμενο:

“Το παιδί σας μπορεί να αισθανθεί τα αυτιά του να βουλώνουν λόγω των αλλαγών πίεσης μέσα στην καμπίνα. Παρότι η αίσθηση αυτή μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη, είναι μόνο προσωρινή και θα υποχωρήσει λίγο μετά την προσγείωση. Για να αποφύγετε τη δυσφορία, μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας μια τσίχλα ή σκληρή καραμέλα να μασήσει (μόνο παιδιά άνω των τριών ετών) ή να ταίσετε το βρέφος σας με μπιμπερό ή να του δώσετε την πιπίλα του.”

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο μητρικός θηλασμός είναι ο φυσιολογικός και συνιστώμενος τρόπος διατροφής των βρεφών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά για όλα τα παιδιά του κόσμου αποκλειστικό μητρικό θηλασμό για έξι μήνες, που ακολουθείται από συνέχιση του μητρικού θηλασμού για τουλάχιστον τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής, με παράλληλη συμπληρωματική εισαγωγή στερεών τροφών.

Έχουμε την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη παράθεση στο περιοδικό σας αδικεί πολλές θηλάζουσες μητέρες στις πτήσεις σας που κάνουν το καλύτερο δυνατό για το παιδί τους και διατηρούν με τον θηλασμό κατά την διάρκεια των πτήσεων τα βρέφη και νήπιά τους ήρεμα και ευχαριστημένα. Ο θηλασμός συνιστά ανυπέρβλητο τρόπο ηρεμίας και ευχαρίστησης ενός μικρού παιδιού κατά την διάρκεια τέτοιων καταστάσεων.

Θα θέλαμε να σας προτείνουμε να αλλάξετε την παράθεσή σας ως εξής:

“…ή να θηλάσετε το μικρό σας παιδί ή να του δώσετε πιπίλα ή μπιμπερό.”

Ελπίζουμε σε νεότερες εκδόσεις του περιοδικού σας να δούμε αυτήν την μικρή αλλά σημαντική προσθήκη. Είναι τα μικρά πράγματα πολλές φορές που αλλάζουν τον κόσμο. Η Aegean Airlines έχει ευκαιρία να επιδείξει σε ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας ευαισθητοποίηση και κοινωνική ευθύνη.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΙBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ