Δράση “Δίνω ζωή, Δώστε μου την γέννα που αξίζω”

Δράση “Δίνω ζωή, Δώστε μου την γέννα που αξίζω”

Δελτίο τύπου, Απρίλιος 2013

 

Ο IBFAN Ελλάδας στηρίζει τη δράση «Δίνω ζωή, Δώστε μου την γέννα που αξίζω»  

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 12.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ρέθυμνο, Χανιά) θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Στα σημεία συνάντησης, μητέρες από το Πανελλαδικό Εθελοντικό Δίκτυο Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό για τις προϋποθέσεις για ένα μαιευτήριο φιλικό προς μητέρα και βρέφος.

 

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας, με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας, και σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση των εγκύων αλλά και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή. Επίσης, θα γίνει καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης με ιστορίες παραβίασης δικαιωμάτων στην γέννα και τον θηλασμό, που θα συλλεχθούν έως και εκείνη την μέρα, και τα συμπεράσματα τους θα ανακοινωθούν στην παγκόσμια εβδομάδα σεβασμού στην γέννα (IWRC) την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου.

 

Το Δίκτυο για την Βρεφική Διατροφή IBFAN, στόχος του οποίου είναι η προστασία του μητρικού θηλασμού και της υγείας παιδιών και μητέρων στην Ελλάδα, στηρίζει τη δράση αυτή, καθώς ο τρόπος, με τον οποίο γεννιέται ένα βρέφος, και οι πρώτες ώρες και μέρες της ζωής του μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά την εγκαθίδρυση ή μη του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού, που, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι ο τρόπος διατροφής που πρέπει να επιλέγεται για τα βρέφη, για λόγους που ανάγονται στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

 

Στην Θεσσαλονίκη, στις 12:00μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή, όπου θα διεξαχθεί η σχετική δράση, θα βρίσκονται εκπρόσωποι του IBFAN, που θα ενημερώνουν, μαζί με τις μητέρες του δικτύου, για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και την διεκδίκηση η χώρα μας, πρώτη σε καισαρικές τομές στον κόσμο, να γίνει, επιτέλους, φιλική στα βρέφη και τις μητέρες.

 

Στις 14:30μ.μ. θα ακολουθήσει, στον χώρο «Μικρόπολις», που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου με Βασ. Ηρακλείου, ομιλία για τα 10 βήματα για τα φιλικά προς τις Μητέρες και τα Βρέφη, μαιευτήρια, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του IBFAN, Στέλιο Παπαβέντση, παιδιάτρου – συμβούλου γαλουχίας, και κατόπιν η προβολή του ντοκυμαντέρ «Το μωρό μου φτάνει».

 

Με τιμή,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του IBFAN