Δημόσιος έλεγχος της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ιούνιος 2012

Δημόσιος έλεγχος της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ιούνιος 2012

Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει στις 6 και 7 Ιουνίου 2012 στη Γενεύη, για να ελεγχθεί η Ελλάδα για την τήρηση ή μη των ανθρώπινων δικαιωμάτων των παιδιών.

Οι συνεδρίες γίνονται ενώπιον εξεχουσών διεθνών προσωπικοτήτων στον τομέα της υγείας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και με παρούσα επίσημη αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης. Οι συνεδρίες είναι ανοιχτές προς το κοινό και είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν, κατόπιν διαπίστευσης, ενεργοποιημένοι πολίτες, μη κυβερνητικοί φορείς και άλλοι εκπρόσωποι οργανώσεων.

Στην συνεδρίαση αυτή θα γίνει και η κρίση της χώρας μας ως προς τη βρεφική και παιδική διατροφή, με βάση και την αναφορά προς την επιτροπή που συντάχθηκε από μέλη του ΙΒFAN Ελλάδας. Τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα και οι συστάσεις της Διεθνούς Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση θα δημοσιευθούν και θα αποτελέσουν βάση για θετικές αλλαγές στο χώρο της προστασίας του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα.

Η συζήτηση που θα διεξαχθεί στο κτίριο του ΟΗΕ για τη χώρα μας θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα υπάρχουν κατόπιν και διαθέσιμα βίντεο της συνεδρίας. Όλα τα μέλη του IBFAN Ελλάδας και γενικότερα ευαισθητοποιημένοι γονείς και πολίτες σχετικά με τη βρεφική διατροφή στη χώρα μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ προς την Ελλάδα και να απαιτήσουν έγκαιρες και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να προστατευθεί και να αυξηθεί ο μητρικός θηλασμός στη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες στο:

http://www.childrightsnet.org/NGOGroup/CRC/StatePartyReporting/