Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων, Προϋποθέσεις & Όροι Συμμετοχής στο Πρόγραμμα “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων, Προϋποθέσεις & Όροι Συμμετοχής στο Πρόγραμμα “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 αρχίζει η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε Θέματα Γαλουχίας & Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” (ΙΑΡ).

Οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα πρέπει να είναι μέλη του Δικτύου Δράσης για την Βρεφική & Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας.

Για να γίνει κάποιος μέλος του Δικτύου Δράσης IBFAN Ελλάδας, το κόστος είναι 5€ Εγγραφή + 5€ Ετήσια Συνδρομή (περισσότερες πληροφορίες https://ibfan.gr/gine-melos/)

Για τη Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, εκτός από την εγγραφή στο Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας, απαιτείται αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@ibfan.gr των εξής στοιχείων:

Βιογραφικό σημείωμα (αν είναι δυνατόν με τη μορφή Europass)

Φωτογραφία Πτυχίου Φαρμακευτικής Σχολής (εάν ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι Φαρμακοποιός)

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του 12ου Ετήσιου Σεμιναρίου του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας. Σε περίπτωση που παρακολουθήσατε το Σεμινάριο, αλλά δεν έχετε λάβει το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Σύλλογο Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας & Κύπρου “Γαλαξίας” στο info@galaxiasibclc.gr. Σε περίπτωση που δεν έχετε παρακολουθήσει το Σεμινάριο, σημειώστε το στο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα αποστείλετε στο info@ibfan.gr.

Συμπληρωμένη και Υπογεγραμμένη η Αίτηση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” Aitisi Symmetoxis IAP, έχοντας μελετήσει προσεκτικά τους κάτωθι όρους & προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΑΛΟΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1) Οι Φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, θα πιστοποιηθούν από το Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας (εν συντομία Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας) ως “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”. Τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν και Φαρμακοποιοί που δεν σκοπεύουν ή δεν έχουν την δυνατότητα να πιστοποιηθούν ως “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα γαλουχίας και θηλασμού. Φοιτητές Φαρμακευτικών Σχολών, καθώς και Φαρμακοποιοί άνευ Αδείας Ασκήσεως Επαγγέλματος δύνανται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και να πιστοποιηθούν, όταν θα προσκομίσουν Αντίγραφο Πτυχίου Φαρμακευτικής Σχολής και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Φαρμακοποιού.

2) Στην ιστοσελίδα του Δικτύου Δράσης IBFAN Ελλάδας θα μπορεί το κοινό να ενημερωθεί για το αν ένας Φαρμακοποιός έχει πιστοποιηθεί και είναι εν ενεργεία “IBFAN APPROVED PHARMACIST”, αλλά και να αναζητήσει έναν/μια “IBFAN APPROVED PHARMACIST”.

3) Οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα παρέχουν δωρεάν και αφιλοκερδώς πληροφορίες στο κοινό, προσφέροντας εθελοντικό έργο στην κοινωνία. Το Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας δεν επιτρέπεται να συγχέεται με τυχόν κερδοσκοπική δράση. Συνεπώς η ιδιότητα των “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μόνη ή/και μαζί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα σε διαφημιστικό/ενημερωτικό υλικό, επαγγελματικές κάρτες, ιστοσελίδες, blogs, blogspots, προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο προσωπικής ή επαγγελματικής προβολής.
Επίσης δεν επιτρέπεται να αναφέρεται η ιδιότητα του “IBFAN APPROVED PHARMACIST” σε ομιλίες, παρουσιάσεις, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις, όπου ο “IBFAN APPROVED PHARMACIST” συμμετέχει με άλλη ιδιότητα.

4) Κάθε “IBFAN APPROVED PHARMACIST” επιτρέπεται να αναφέρεται με την ιδιότητα του μόνο στο εγκεκριμένο από το Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας ενημερωτικό υλικό, στην ιστοσελίδα του Δικτύου Δράσης IBFAN Ελλάδας και σε εκδηλώσεις εγκεκριμένες από το Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας. Στην περίπτωση αυτή, ο “IBFAN APPROVED PHARMACIST”, επειδή θα εκπροσωπεί το Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας, θα πρέπει να έχει ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Δράσης IBFAN Ελλάδας, να υποβάλει αίτηση και να έχει λάβει την άδεια για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος.

5) Εάν κάποιος ασθενής/πελάτης επικοινωνήσει με έναν “IBFAN APPROVED PHARMACIST”, αλλά στην πορεία ο ασθενής/πελάτης χρειαστεί κάποια άλλη υπηρεσία, πέραν των όσων αναφέρονται στις αρμοδιότητες των “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, ο “IBFAN APPROVED PHARMACIST” θα πρέπει να ενημερώσει εκ των προτέρων τον ασθενή/πελάτη ότι η υπηρεσία αυτή δεν παρέχεται δωρεάν.
Για τις αμοιβόμενες υπηρεσίες που παρέχει κάποιος “IBFAN APPROVED PHARMACIST” με την ιδιότητα του ως Φαρμακοποιός ή με οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ιδιότητα, θα πρέπει να διευκρινίζει εξαρχής σε ασθενείς/πελάτες που επικοινωνούν μαζί του ως “IBFAN APPROVED PHARMACIST” ότι δεν εμπίπτουν στις δωρεάν, εθελοντικές υπηρεσίες που προσφέρει εκπροσωπώντας το Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας.

6) Η διατήρηση της Πιστοποίησης θα γίνεται με περιοδικούς ελέγχους του Δικτύου Δράσης IBFAN Ελλάδας, κατά τους οποίους ο “IBFAN APPROVED PHARMACIST” θα δείχνει έμπρακτα:

α) ότι τηρεί έμπρακτα τον Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος (βλέπε https://ibfan.gr/diethnis-kodikas/%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82/)
β) ότι υποστηρίζει τον μητρικό θηλασμό παρέχοντας έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες σε όσους τις χρειάζονται,
γ) ότι συλλέγει όσα στοιχεία μπορεί, σχετικά με τη χρήση φαρμάκων
κατά την περίοδο της γαλουχίας,
δ) ότι ενημερώνεται τακτικά σε θέματα που αφορούν τα φάρμακα και τη γαλουχία και
ε) ότι είναι ενεργό μέλος του
Δικτύου Δράσης IBFAN Ελλάδας, πληρώνει την ετήσια συνδρομή του και προωθεί τις δράσεις του Συλλόγου στο βαθμό που μπορεί.

7) Καθώς το Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας δεν διαθέτει τη δυνατότητα να ελέγχει τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) για τυχόν παραβάσεις του Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος, Φαρμακοποιοί που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα, μπορούν να παρακολουθήσουν τα webinars και να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα γαλουχίας και θηλασμού, αλλά δεν δύνανται να πιστοποιηθούν ως “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”. Για τον ίδιο λόγο, Φαρμακοποιοί οι οποίοι διαθέτουν σταθερή συνεργασία με ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα (ιστοσελίδες, περιοδικά, blogspots, blogs κ.ά.), τα οποία χρηματοδοτούνται ή/και διαφημίζουν εταιρείες ή προϊόντα, που εμπίπτουν στον Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος, μπορούν μόνο να παρακολουθήσουν την Επιμόρφωση.

8) Στην παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας προς το κοινό από τους “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα πρέπει να τηρείται απόρρητο. Οι πληροφορίες και το feedback που παρέχουν οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” προς το Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας θα γίνονται χωρίς να παραβιάζεται το απόρρητο μεταξύ Φαρμακοποιού-Ασθενούς και σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR. Τα στοιχεία που θα παρέχουν οι Φαρμακοποιοί στο Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας, όπως παραδείγματος χάρη πόσα άτομα επικοινώνησαν μαζί τους για πληροφορίες σε θέματα θηλασμού, τυχόν αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών κ.ά. θα γίνονται με σεβασμό στο Φαρμακευτικό Απόρρητο και στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πελατών-ασθενων τους, όπως γίνεται για παράδειγμα στην αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων μέσω της Κίτρινης Κάρτας.

9) Κάθε “IBFAN APPROVED PHARMACIST” θα πρέπει να διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ και να μην έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε σοβαρό ποινικό αδίκημα, το οποίο αφορά την άσκηση του επαγγέλματός του.

10) Οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα παρέχουν έγκυρες, αξιόπιστες και ανεξάρτητες από οικονομικά συμφέροντα πληροφορίες στο κοινό. Για τον λόγο αυτό, δεν θα πιστοποιούνται ως “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” Φαρμακοποιοί, οι οποίοι έχουν υπαλληλική σχέση ή οποιουδήποτε είδους επαγγελματική σύμβαση εργασίας ή έργου με εταιρείες που παράγουν/εμπορεύονται φαρμακευτικά σκευάσματα ή προϊόντα, των οποίων η διακίνηση εμπίπτει στον Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος.

11) Στην περίπτωση που ένας/μια “IBFAN APPROVED PHARMACIST” δεν τηρεί όλους τους παραπάνω όρους και δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά την πιστοποίηση του, κατόπιν γραπτής επικοινωνίας και ενημέρωσης του Φαρμακοποιού για τους ακριβείς λόγους, το Δίκτυο Δράσης IBFAN Ελλάδας μπορεί να αναιρέσει την πιστοποίηση και να δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση, ενημερώνοντας το κοινό. Μετά την αναίρεση της πιστοποίησης, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τον Φαρμακοποιό ο τίτλος του “IBFAN APPROVED PHARMACIST” τουλάχιστον μέχρι την επαναπιστοποίησή του.

Αναλυτικά η Περιγραφή, ο Σκοπός και η Ύλη του Προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” υπάρχουν εδώ https://ibfan.gr/latest-news/iap-description/

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@ibfan.gr.