Αφίσες 2013

 

 

αφίσα 1αφίσα 2αφισα 3

 

 

Το θεματικό τρίπτυχο των αφισών 2013 για την προώθηση του μητρικού θηλασμού σχεδιάστηκε από το Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή με τις παρακάτω παραμέτρους:

Το τρίπτυχο ξεκινάει με αυτό που θα έπρεπε να ξεκινάει κάθε προσπάθεια να διαδοθεί ο μητρικός θηλασμός στην χώρα: την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του από την αλόγιστη, ανεξέλεγκτη και χωρίς ιατρική ένδειξη χορήγηση και χρήση υποκατάστατων μητρικού γάλακτος, δηλαδή επεξεργασμένου γάλακτος για βρέφη, μπιμπερό και πιπιλών. Η χρήση αυτή υποσκάπτει καθημερινά την προσπάθεια και την βούληση πολλών γυναικών να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν το θηλασμό, με σημαντικό ρόλο να έχουν στο πρόβλημα τόσο οι εταιρίες παρασκευής υποκατάστατων – που δεν τηρούν τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων μητρικού γάλακτος με το μάρκετινγκ και την διαφήμισή τους – , αλλά συχνά και επαγγελματίες υγείας και ο κοινωνικός και άμεσος περίγυρος των μητέρων.

Η δεύτερη αφίσα αναδεικνύει το οικονομικό σκέλος της βρεφικής διατροφής: τα κέρδη των εταιριών, ενάντια στην μείωση του οικονομικού κόστους που θα έφερνε μια αύξηση του μητρικού θηλασμού στην χώρα, τόσο για τις οικογένειες, όσο και για το κράτος και για το σύστημα υγείας.

Η τρίτη αφίσα είναι το επιχείρημα της φύσης: το μητρικό γάλα είναι πλασμένο να ακούει κάθε στιγμή και να συντονίζεται με τις ιδιαίτερες, μοναδικές ανάγκες του συγκεκριμένου βρέφους. Η φύση προέβλεψε να είναι η πρώτη τροφή του ανθρώπου, το στήριγμά του για τα πρώτα χρόνια της ζωής, όχι μόνο σε επίπεδο θρέψης, αλλά και σε επίπεδο αμυντικής θωράκισης, ψυχοκινητικής ανάπτυξης, ανάπτυξης των οργάνων του, προστασίας της μακροπρόθεσμης υγείας.

Στο σύνολο των αφισών και του σποτ προβάλλονται ισορροπημένα ηλικίες παιδιών που θηλάζουν, από μικρά έως μεγαλύτερα βρέφη και νήπια.

Τα μηνύματα που περνούν είναι σε συμφωνία με το μήνυμα της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης μητρικού θηλασμού που έγινε στην Ινδία τον Δεκέμβριο 2012: ” Babies need mum-made, not man-made. Lets protect every breastfeeding mother”.

 

IBFAN Ελλάδας 2013

Concept/ Design: www.theartlab.gr